Cookies

Cookies

Ingrediënten

  • 340g bloem voor alle doeleinden
  • 15g bakpoeder
  • 5g zout
  • 227g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 170g witte suiker
  • 170g bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 10g vanille-extract
  • 340g semisweet chocoladechips

Instructies

Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een medium-sized kom de bloem, baking soda en zout samen. Zet deze kom apart voor later.

Klop in een aparte grote kom de ongezouten boter, witte suiker en bruine suiker tot een licht en fluffy mengsel, wat ongeveer 2-3 minuten moet duren. Voeg de 2 grote eieren één voor één toe en meng grondig tussen elk ei. Roer de vanille-extract erdoor.

Meng geleidelijk de droge ingrediënten uit de eerste kom erdoorheen, zorg ervoor dat je niet overmix. Roer tenslotte 340 gram semisweet chocolade-chips erdoorheen.

Gebruik een eetlepel om geronde balletjes deeg op de voorbereide bakplaat te leggen. Bak 8-10 minuten, of totdat de randen van de koekjes licht goudbruin zijn.

Zodra klaar, verwijder de koekjes uit de oven en laat ze 2-3 minuten op de bakplaat afkoelen. Transfer de koekjes daarna naar een rooster om helemaal af te koelen.

En dat is het! Je heerlijke chocoladekoekjes zijn nu klaar om te genieten.

Meer info